Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gerookte zalmmousse

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

400 gram gerookte zalm, in plakjes; 10 gram ongezouten boter; 1½ gelatineblaadje; 100 ml visbouillon; ¼ theelepel worcestersaus; scheutje tabasco; 150 ml crème fraîche; 10 gram verse tuinkruiden (zoals kervel, peterselie, bieslook); 2 theelepels olijfolie, plus extra voor het besprenkelen; 2 theelepels citroensap

Bereiding

  • Pureer de helft van de zalm met de boter in een keukenmachine glad.

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en knijp ze uit.

  • Verwarm de visbouillon, voeg de gelatine toe en roer tot het is opgelost. Schenk dit met de worcestersaus en de tabasco in de keukenmachine, en pureer tot alles goed is gemengd. Voeg de crème fraîche toe en pureer nogmaals.

  • Gebruik de rest van de zalmplakjes om 6 bakjes van 120 ml (ramequins) mee te bekleden; laat wat zalm over de randen hangen. Vul ieder bakje met de mousse en vouw de overlappende zalm over de bovenkant. Dek af met plasticfolie en zet de bakjes 3 uur in de koelkast.

  • Doe de tuinkruiden in een schaal met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en schep voorzichtig door elkaar.

  • Neem vlak voor het serveren de mousse voorzichtig uit de vormpjes, leg ze op een bord en garneer met een pluk kruidensalade.

  • Besprenkel met extra olijfolie.

Bereidingstijd

35 minuten plus 3 uur in de koelkast

Opmerkingen

Serveer met toast of havercrackers (oat cakes).

Bron

delicious.

f t g m