Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Aspergesalade met appel en geitenkaas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 2 personen

75 gram rucola; 1 eetlepel olijfolie; 250 gram witte asperges, geschild en in stukken van 8-10 cm; 6 plakken bacon; 1 appel, geschild en in plakjes; 1 lente-uitje, in smalle ringetjes; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetlepels blanke hazelnoten

Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel balsamicoazijn; 1 eetlepel citroensap; 1 theelepel mosterd; 1 theelepel honing; zout; versgemalen peper

Bereiding

  • Verdeel de rucola over 2 borden.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing.

  • Kook de asperges 5 minuten, laat ze uitlekken.

  • Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in circa 5 minuten. Leg ze op de rucola.

  • Bak de bacon in de grillpan knapperig. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade.

  • Rooster de hazelnoten kort in de grillpan.

  • Giet de dressing erover en strooi de kaas en hazelnoten erop.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recept

f t g m