Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Zeevruchtensalade met tomaten-kappertjesdressing

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

100 gram gebakken tongfilet; 100 gram Hollandse garnalen; 50 gram gerookte zalmfilet; 2 lente-uitjes; 150 gram gemengde sla

Voor de dressing: 6 gedroogde tomaten op olie; 1,5 dl mayonaise; 1 klein blikje tomatenpuree; 2 theelepels worcestershiresaus; tabasco; 2 eetlepels kappertjes; 1 theelepel mosterd; 2 eetlepels sherry

Bereiding

  • Meng de Hollandse garnalen met de in reepjes gesneden gerookte zalmfilet en tilapiafilet.

  • Snijd de uitjes in smalle ringetjes en meng de helft ervan door de vis.

  • Verdeel de sla over de borden.

  • Schep het vismengsel erop.

  • Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Meng ze met alle andere ingrediënten van de dressing. Voeg als de dressing te dik is wat van de olie van de tomaten toe.

  • Giet de dressing over de zeevruchten en strooi de rest van de uiringetjes erover.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met stokbrood.

Bron

Eigen recept

f t g m