Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Zalmcarpaccio met Oosterse dressing

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram gerookte zalmfilet; versgemalen peper; 2 eetlepels citroensap; 2 lente-uitjes

Voor de dressing: 1 eetlepel ketjap manis of Japanse sojasaus; 1 eetlepel citroensap; 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla); 2 eetlepels witte wijnazijn; 1 eetlepel sesamzaadjes of sesamolie

Bereiding

  • Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en besprenkel de vis met citroensap.

  • Snijd de uitjes in smalle ringetjes. Houd wat van het groen apart voor de dressing.

  • Verdeel de uiringetjes over de zalm.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg het uitjesloof toe.

  • Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef de rest er apart bij.

  • Geef er repen geroosterd pitabrood of naanbrood met knoflookolie (roerbakolie of arachideolie met een geperst teentje knoflook) bij.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Boodschappen

f t g m