Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Garnalensalade met asperges en peultjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

300 gram witte asperges, geschild; zout; 200 gram peultjes, schoongemaakt; 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels pijnboompitten; 75 gram veldsla of fijne bladsla; 200 gram garnalen; 2 eetlepels gehakte bieslook

Voor de dressing: 3 eetlepels zonnebloemolie; 2 eetlepels ketjap manis; 1 eetlepel geraspte gemberwortel; 2 eetlepels citroensap

Bereiding

  • Halveer de asperges en kook ze 4 minuten in water met zout.

  • Voeg de peultjes bij de asperges en kook deze 3 minuten mee.

  • Giet de groenten af en spoel er koud water over zodat de peultjes groen en knapperig blijven.

  • Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en de peultjes 3 minuten.

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.

  • Verdeel de sla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla.

  • Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade. Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met stokbrood. 

Bron

Boodschappen

f t g m