Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Broodjes met bospaddenstoelenragout

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 ml paddenstoelenbouillon; 30 gram boter; 2½ eetlepel bloem; nootmuskaat; 300 gram gemengde paddenstoelen; 2 eetlepels olijfolie; 1 teentje knoflook, fijngehakt; 2 eetlepels peterselie, fijngehakt; 4 harde bolletjes of maïsbroodjes

Bereiding

  • Smelt voor de ragout de boter in een steelpan met zware bodem op een laag vuur. Roer de bloem erdoor. Laat al roerend in 3-4 minuten gaar worden.

  • Verwarm de oven voor op 140°C.

  • Voeg de bouillon beetje bij beetje toe aan de roux. Zet het vuur hoog en roer net zolang tot de saus gaat koken. Laat de saus op laag vuur tot ragoutdikte inkoken.

  • Bak ondertussen de paddenstoelen met de knoflook in olijfolie. Breng op smaak en roer de peterselie erdoor.

  • Snij het bovenste kapje van de broodjes en hol ze voorzichtig uit. Verwarm de broodjes en de kapjes 5 minuten in de oven.

  • Roer de paddenstoelen door de saus en breng op smaak.

  • Vul de broodjes met het paddenstoelenmengsel en leg het kapje er boven op.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

ELLE Eten

f t g m