Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Champignons met knoflook en sjalotjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie; 50 gram boter; 3 tenen knoflook, fijngehakt; 3 sjalotjes, gesnipperd; 500 gram kastanjechampignons, gehalveerd; sap van ½ citroen; zeezout; zwarte peper; 2-3 eetlepels geknipte peterselie

Bereiding

  • Verhit de olie en de boter in een kleine braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes 2 minuten.

  • Schep de paddestoelen erbij, sprenkel er 2 eetlepels water en het citroensap over en bak de paddestoelen 5 minuten tot ze vocht los laten.

  • Breng de paddestoelen op smaak met een flinke draai zout en peper en de peterselie.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Lekker met versgebakken Pain de Campagne-brood.

Maak in het paddestoelenseizoen dit gerecht eens met verse cêpes (eekhoorntjesbrood) in plaats van champignons.

Bron

Tip Culinair

f t g m