Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Garnalentoastjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept komt uit een verzameling Chinese recepten en is in slechts 20 minuten klaar. Lekker met een zoete chilisausdip.

Image

Nodig voor 4 personen

250 gram gepelde garnalen, fijngehakt; 5 waterkastanjes, fijngehakt; 1 plakje gemberwortel, geschild en fijngehakt; 1 ei; 1½ theelepel maïzena; 1 theelepel droge sherry; ½ theelepel zout; peper; 4 sneetjes oud witbrood, zonder korst; olie om te frituren

Bereiding

  • Garnalen, waterkastanjes en gemberwortel goed vermengen. Ei, maïzena, sherry, zout en wat peper erdoor roeren. `

  • Garnalenmengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Sneetjes brood vervolgens in vieren snijden.

  • Olie verhitten, vuur iets lager draaien en toastjes met het smeersel naar beneden op een schuimspaan leggen en voorzichtig in de olie laten zakken. Toastjes in circa 1½ minuut goudgeel frituren. Toastjes keren en nog even frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!

f t g m