Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Garnalentoastjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept komt uit een verzameling Chinese recepten en is in slechts 20 minuten klaar. Lekker met een zoete chilisausdip.

Image

Nodig voor 4 personen

250 gram gepelde garnalen, fijngehakt; 5 waterkastanjes, fijngehakt; 1 plakje gemberwortel, geschild en fijngehakt; 1 ei; 1½ theelepel maïzena; 1 theelepel droge sherry; ½ theelepel zout; peper; 4 sneetjes oud witbrood, zonder korst; olie om te frituren

Bereiding

  • Garnalen, waterkastanjes en gemberwortel goed vermengen. Ei, maïzena, sherry, zout en wat peper erdoor roeren. `

  • Garnalenmengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Sneetjes brood vervolgens in vieren snijden.

  • Olie verhitten, vuur iets lager draaien en toastjes met het smeersel naar beneden op een schuimspaan leggen en voorzichtig in de olie laten zakken. Toastjes in circa 1½ minuut goudgeel frituren. Toastjes keren en nog even frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!

f t g m