Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Auberginepakketjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vegetarisch Italiaans voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote lange aubergines; zout; versgemalen peper; 200 gram mozzarella; 2 pomodori tomaten, in plakjes; 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd; 2 eetlepels pijnboompitten; 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels (platte) peterselie, gehakt

Voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel balsamicoazijn; 1 eetlepel tomatenpuree; 1 eetlepel citroensap

Lees meer: Auberginepakketjes

Bloemkooltaartje met taleggio

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Vegetarisch warm voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram bloemkoolroosjes (5-6 minuten gekookt); 150 gram aardappels, gekookt; 120 gram taleggio; 80 gram sjalot; boter; paneermeel; kaneelpoeder; paprikapoeder; extravergine olijfolie; zout

Lees meer: Bloemkooltaartje met taleggio

Courgettebeignets van Alonnisos (Kolokythokeftethes alonnisou)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Dit lekkere recept voor courgettebeignets komt uit het boek 'De Griekse keuken thuis' van Rena Salaman. Wij aten het als hoofdgerecht met daarbij een Griekse salade. Prima combinatie en zeker voor herhaling vatbaar.

Nodig voor 6 personen

2 lente-uitjes, het groen en het wit gesnipperd; 1 teentje knoflook, geperst; 3 sneden brood, van een heel brood gesneden; 2 eieren, losgeklopt; 200 gram feta, verbrokkeld; 50 gram versgeraspte graviera (Griekse kaas) of parmezaanse kaas; 4 eetlepels gehakte verse dille of 1 eetlepel gedroogde oregano; 50 gram bloem; zout; versgemalen peper; 6 citroenpartjes; 500 gram courgettes; 1,2 dl olijfolie extra vierge; 1 grote ui, gesnipperd

Lees meer: Courgettebeignets van Alonnisos (Kolokythokeftethes alonnisou)

f t g m