Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Onweerstaanbare zoetzure kip

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

2 eidooiers; 2 eetlepels maïzena; zout; versgemalen zwarte peper; 500 gram kipfilet, in blokjes; plantaardige olie om te frituren

Voor de zoetzure kip: 1 ui, in ringen; 1 kleine rode paprika, in stukjes van 2,5 cm; 1 kleine oranje paprika, in stukjes van 2,5 cm; 450 gram ananasblokjes op sap; 1 eetlepel maïzena; 2 eetlepels tomatenketchup; 2 eetlepels lichte sojasaus; 1 eetlepel witte wijnazijn; handje vers korianderblad, om te garneren

Bereiding

  • Meng de eidooiers met 1 eetlepel water, de maïzena en wat zout en peper.

  • Verhit 5 cm olie in een wok.

  • Haal de kip door het mengsel van ei en maïzena en frituur de stukjes 5 minuten in porties tot ze knapperig en goudbruin zijn.

  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Giet de olie uit de wok op een dun laagje na.

  • Roerbak de ui en paprika 2-3 minuten op een hoog vuur.

  • Giet de ananasblokjes af (bewaar het sap), doe ze in de pan en bak alles nog 2 minuten.

  • Meng de maïzena met een beetje ananassap tot een glad papje, roer dan de rest van het sap erdoor met de ketchup, sojasaus, azijn en 125 ml water.

  • Schenk dit in de pan en breng alles aan de kook.

  • Roer tot het mengsel is gebonden.

  • Roer de stukjes kip door de saus en verwarm alles 5 minuten op laag vuur of tot het gerecht door en door warm is.

  • Controleer de smaak, schep de kip in kommen en strooi de koriander erover.

  • Serveer direct.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

Lekker met geweldige rijst met gember en ei.

Bron

Meer recepten uit de snelle keuken - Ainsley Harriott

f t g m