Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Chapati's

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Indiaas brood voor 8-10 stuks

Ingrediënten 

225 gram chapatimeel of gemalen volkorenmeel; ½ theelepel zout; 1¾ dl water

Lees meer: Chapati's

Kaiserbroodjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Erg lekker deze kaiserbroodjes! Deze broodjes kunnen prima ingevroren worden. Laat ze in de open diepvrieszak ontdooien en ‘piep’ ze vlak voor het serveren nog circa 5 minuten op in een op 200°C voorverwarmde oven. Het recept komt van het blog Uit de keuken van Levine.

Nodig voor 9 stuks 

Pâte Fermentée: 140 gram tarwebloem; 0,7 gram droge gist; 2,5 gram zout; 90 gram water, ± 20 °C

Deeg: de pâte fermentée, in stukjes; 285 gram tarwebloem; 4 gram droge gist; 5 gram zout; 50 gram ei (= 1 ei, maat M), kamertemperatuur; 15 gram zonnebloem- of olijfolie; 100 gram water, 20 – 25 °C

Lees meer: Kaiserbroodjes

Naan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Voor 6 broodjes

Image

Ingrediënten 

1 theelepel poedersuiker; 1 theelepel gedroogde gist; circa 1,5 dl warm water; 225 gram gewone bloem (plus wat extra om te bestuiven); 1 theelepel geklaarde boter, gesmolten; 1 theelepel zout; 50 gram ongezouten boter, gesmolten; 1 theelepel maanzaad

Lees meer: Naan

f t g m