Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Kikkererwtenbrood

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor 1 brood

Ingrediënten 

20 gram verse gist; 300 ml water; 250 gram kikkererwten, uit blik; 500 gram bloem; 1 theelepel suiker; 1 theelepel zout

Bereiding

  • Los de gist op in het lauwwarme water.

  • Pureer de kikkererwten in de keukenmachine. Doe in een kom.

  • Voeg gist, bloem, suiker en zout toe. Leg op een bebloemd aanrecht. Kneed het geheel tot een elastisch deeg.

  • Laat circa 1 uur rusten onder plasticfolie.

  • Verwarm de oven voor op 170°C.

  • Kneed het deeg nogmaals, vorm er een rond brood van en bak dit circa 60 minuten.

  • Lekker met koriander-peper-tzaziki.

Bereidingstijd

-

Opmerkingen

-

Bron

ELLE Eten

f t g m