Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Chapati's

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Indiaas brood voor 8-10 stuks

Ingrediënten 

225 gram chapatimeel of gemalen volkorenmeel; ½ theelepel zout; 1¾ dl water

Bereiding

  • Doe het meel en zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en roer geleidelijk het water erbij terwijl u goed kneedt. Maak een soepel deeg en kneed 7-10 minuten. Dek het deeg het liefst af met vershoudfolie en laat 15-20 minuten rusten.

  • Verdeel het deeg in 8-10 gelijke porties. Rol elke portie uit tot een rondje op een met bloem bestoven ondergrond.

  • Zet een tava (chapatibakplaat) of zware koekenpan op hoog vuur. Temper het vuur tot matig als er stoom van de tava komt en leg de eerste chapati in de pan.

  • Draai de chapati om wanneer hij begint te bollen. Druk hem plat met een schone theedoek of platte lepel en draai nogmaals om. Haal de gebakken chapati uit de pan en houd warm in aluminiumfolie bedekt met keukenpapier, terwijl u de overige chapati's bakt. Herhaal dit tot alle chapati's gebakken zijn.

  • Dien de chapati's meteen op.

Bereidingstijd

 

Opmerkingen

Een chapati is een ongedesemd brood gemaakt van chapatimeel, een gemalen volkorenmeel, bekend als atta, dat fijner is dan volkorenmeel in het Westen. Gelijke hoeveelheden gewoon volkorenmeel en bloem leveren ook een goed resultaat op, maar chapatimeel is ook in de toko te koop.

Bron

Mridula Baljekar - Curry's

f t g m