• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Focaccia met gedroogde tomaten, olijven en rozemarijn

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Image

Voor 1 brood

Ingrediënten 

75 gram zwarte olijven, grof gesneden; 2 theelepels rozemarijnblaadjes, fijngesneden; grof zeezout; 20 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist; ½ theelepel honing; 375 gram bloem; 1 theelepel zout; 4 eetlepels olijfolie; 4 eetlepels pesto; 5 gedroogde tomaten, fijngesneden

Extra nodig: bakplaat, ingevet

Bereiding

  • Schenk circa 5 eetlepels lauwwarm water in een kommetje, voeg gist en honing toe en los de gist hierin op onder roeren (voeg gedroogde gist volgens gebruiksaanwijzing toe).

  • Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hier het gistmengsel, 1½ eetlepel olie en nog 1¼-1½ dl lauwwarm water in. Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van de mixer tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 10-15 minuten stevig door op een met bloem bestoven werkvlak. Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk de deegbal met olie en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek of lastic folie en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen.

  • Vulling: meng de pesto met de tomaat, olijven en 1 tot 2 theelepels rozemarijn.

  • Bakken: verwarm de oven voor op 225°C. Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange lap van ½-1 cm dik.

  • Strijk de vulling over het brood en klap het brood dubbel. Snij met een mes enkele openingen in het brood en leg het op de bakplaat.

  • Bestrijk het brood dun met olijfolie en strooi er wat grof zeezout en wat extra rozemarijn over.

  • Bak de focaccia in circa 20 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

  • Serveer het brood warm of laat het op een rooster afkoelen.

Bereidingstijd

1 uur plus 1 uur rijstijd

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m