Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegrilde halloumi met chorizosaus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

 

Ingrediënten

125 gram chorizo; 250 gram kerstomaatjes; 1 ui; 2 tenen knoflook; olijfolie; bosje bladpeterselie; chilivlokken; 1 theelepel suiker; 20 ml balsamicoazijn; 250 gram halloumi; 1 stokbrood of 2 pistoletjes

Bereiding

  • Snijd de chorizo in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd de halloumi in plakken.

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de stukjes chorizo 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kerstomaatjes toe met naar eigen smaak de chilivlokken, balsamicoazijn en de suiker. Laat op matig vuur de saus 5 minuten pruttelen tot de kerstomaatjes stuk gaan. Verhit ondertussen een grillpan en bak de halloumi hierin aan beide kanten tot er mooie grillstreepjes op de plakjes te zien zijn. Beleg een stokbroodje met de halloumi en de chorizosaus en bestrooi met grof gesneden bladpeterselie.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen

f t g m