Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Visburgers met avocadosalade

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 rode ui; 400 gram visfilet van koolvis, schelvis of heek; 1 ei; 4 eetlepels kappertjes, uitgelekt, fijngesneden; 1 (liefst biologische) citroen, schil geraspt, sap geperst; 1 klein krop kropsla; 2 avocado's, eetrijp; 1 zakje dille; 250 ml Griekse yoghurt; 2 eetlepels olijfolie; 4 Italiaanse broodjes (afbak of vers)

Bereiding

  • Halveer de ui en snijd één helft in dunne halve ringen. Snijd de rest van de ui fijn.

  • Hak de vis grof en meng met het ei, de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en het citroenrasp en kruid met zout en flink peper. Vorm er 4 platte burgers van.

  • Houd 4 mooie blaadjes sla apart en scheur de rest in stukken. Snijd de avocado's in dikke repen en besprenkel met wat citroensap, zout en peper. Meng de sla met de uiringen (houd wat apart voor de broodjes), avocado en wat van de dilletakjes en verdeel over de borden.

  • Verhit de olie op halfhoog vuur in een anti-aanbakkoekenpan en bak de visburgers in 8-10 minuten goudbruin, keer halverwege.

  • Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de fijngesneden dille en de rest van de kappertjes en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

  • Halveer de broodjes en rooster de broodjes in een grillpan goudbruin of verwarm ze in een voorverwarmde oven van 185°C.

  • Beleg de broodjes met wat yoghurtsaus, sla, de visburgers, nog een schepje yoghurtsaus en de apart gehouden rode ui. Serveer met de avocadosla.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m