Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Biefstuk met geroosterde groenten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

2 teentjes knoflook, geperst; 4 eetlepels olijfolie; 1 rode paprika, in vieren; 1 klein aubergine, in plakken van ± ½ cm; ½ kleine courgette, in plakken van ± ½ cm; 2 ciabattabroodjes met olijven; 2 eetlepels tapenade of pesto; 75 gram verse geitenkaas, in stukjes; 2 biefstukjes à 125 gram; 1 eetlepel fijngesneden marjolein; zout; peper; 2 eetlepels balsamico-azijn; 15 gram rucola

Bereiding

  • Verhit de grillpan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  • Roer de knoflook door de olie en bestrijk hiermee de paprika, aubergine en courgette.

  • Rooster de groenten in de grillpan of onder de grill aan beide kanten in 4-6 minuten lichtbruin; keer ze halverwege.

  • Snij de broodjes door, bestrijk ze met de tapenade en beleg ze met de geitenkaas.

  • Bestrijk de biefstukjes ook met de knoflookolie en bestrooi ze met de marjolein, zout en peper naar smaak.

  • Verhit de grillpan, schroei de biefstukjes aan beide kanten snel dicht en bak ze aan elke kant nog circa 1½ minuut. Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  • Blus het braadvet af met de balsamico-azijn en roer de aanbaksels goed los.

  • Serveer de geroosterde groenten met de biefstukjes en verdeel de rucola erover. Druppel het braadvet erover en serveer het geheel direct met de broodjes.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

In plaats van biefstuk heb ik pepersteak gebruikt.

Bron

Tip Culinair

f t g m