Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pappardelle met garnalen en pesto

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

200 gram pappardelle al dente gekookt; 500 gram gepelde garnalen; 3 ovale tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes; 1 rode peper, zaadjes verwijderd en gehakt; 50 ml witte wijn; 2 eetlepels olijfolie; zout; 1 theelepel rozemarijnnaalden; 1 knoflookteen, gehakt; 1 theelepel tijmblaadjes; 1 bosje basilicum, de blaadjes; 2 eetlepels Parmezaanse kaas, gemalen; 100 ml olijfolie

Bereiding

  • Hak, wrijf of blend alle ingrediënten van de pesto (rozemarijnnaalden, de knoflook, tijmblaadjes, basilicum, de Parmezaanse kaas, 100 ml olijfolie) met uitzondering van de olie zeer fijn. Voeg al roerende in een straaltje de olijfolie toe tot een emulsie is ontstaan.

  • Bak de garnalen in olijfolie. Voeg de rode peper en zout toe, bak nog 2 minuten, voeg de tomaat toe en blus met de wijn. Meng er de pappardelle doorheen en serveer met de pesto.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Wining & Dining

f t g m