Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pasta met tomaten-tonijnsaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

350 gram fusilli; 300 gram broccoli; 2 blikjes tonijn op water à 185 gram, uitgelekt; 1 eetlepel olie; 1 rode ui, gesnipperd; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld; 8 augurken zoetzuur, in plakjes

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 minuten in water beetgaar.

  • Maak de tonijn los met een vork.

  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.

  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  • Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn.

  • Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m