Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pappardelle met hertenstoof

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

1 kg hertenpoelet; extra vergine olijfolie; handje verse tijmblaadjes; 1 rode ui, gesnipperd; 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt; 1 wortel, geschild en fijngehakt; 2 stengels bleekselderij, fijngehakt; 3 dl Aglianico Epicuro (Italiaanse rode wijn); 2 blikken gepelde tomaat, à 400 gram; 400 gram verse pappardelle; 100 gram boter; 40 gram geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog extra voor op tafel

Bereiding

  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tijm toe met de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij en bak deze circa 5 minuten mee tot de groenten zacht zijn.

  • Doe de rode wijn erbij en laat het gerecht pruttelen totdat het vocht bijna helemaal verdampt is.

  • Voeg nu de tomaten toe en net voldoende water om het vlees 1 cm onder water te zetten.

  • Maak een cartouche van bakpapier, maak de cartouche nat onder de kraan en bestrijk met wat olijfolie. Leg de cartouche in de pan zodat het gerecht afgedekt wordt. Leg het deksel op de pan. Laat alles op een laag pitje 2-3 uur stoven (eventueel vlamverdeler gebruiken).

  • Kook de verse pappardelle in een ruime pan met kokend water in 3 minuten gaar. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet.

  • Neem het stoofvlees van het vuur en roer er de boter en de Parmezaanse kaas door.

  • Verdeel de pappardelle over 4 borden en schep het stoofvlees erover.

  • Serveer onmiddelijk.

Bereidingstijd

3 uur

f t g m