Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linguine met garnalen, geroosterde kerstomaat, knoflook en basilicum

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept komt uit een oude delicious. en staat in een klein half uur op tafel. Heerlijke combi de tomaatjes, garnalen, knoflook en basilicum.

Nodig voor 4 personen

500 gram kerstomaatjes, gehalveerd; 2,5 eetlepel olijfolie extra vierge; 400 gram gedroogde linguine of spaghetti; 3 grote tenen knoflook, in hele dunne plakjes; 300 gram gepelde rauwe garnalen; 2 handenvol basilicumblaadjes, grote bladeren gescheurd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Leg de tomaatjes met de snijkant boven in een net passende ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Rooster de tomaatjes 5-10 minuten in de oven tot ze een beetje zacht zijn en beginnen te barsten.

  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  • Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe, laat een paar seconden bakken tot de geur vrijkomt en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten of tot de garnalen net gaar zijn.

  • Giet de pasta af, doe terug in de pan met de garnalen en knoflook, geroosterde tomaat, basilicum en wat zeezout en peper. Schep goed door elkaar en serveer direct.

Eet smakelijk!

f t g m