Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rundvleesrigatoni uit Chianti

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten 

100 gram ongezouten boter, 4 tenen knoflook, in dunne plakjes; 800 gram gehakte tomaten uit blik; 350 ml rode wijn; 400 gram rigatonipasta of penne; 60 ml olijfolie; 200 gram tournedos of ossenhaas, in heel dunne plakken; 50 gram geraspte Parmezaanse kaas; 2½ eetlepel gehakte bladpeterselie

Bereiding

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de tomaat toe en roer 5 minuten. Voeg de helft van de wijn toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken. Voeg de rest van de wijn toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot de saus goed is ingekookt.

  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit, als de pasta bijna klaar is, de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees in 2 delen in 10-20 seconden aan alle kanten bruin. Voeg het rundvlees en de vleessappen uit de pan toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper, voeg de uitgelekte pasta toe en schep alles door elkaar. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Bereidingstijd

55 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m