Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Bucatini met venusschelpen, knoflook en chorizo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

48 kleine venusschelpen; 500 gram pasta, bucatini, ongekookt; 6 eetlepels olijfolie; 2 teen knoflook, fijngewreven; 1 eetlepel peterselie, vers, fijngehakt; 5 eetlepels droge witte wijn; 400 gram tomaten uit blik, in kleine blokjes; 1,5 theelepel gedroogde peperoncini, fijngesneden; 75 gram chorizo

Bereiding

  • Schrob de schelpen zo nodig schoon onder koud, stromend water. Verwijder open exemplaren die niet dichtgaan als u ermee op het werkvlak tikt.

  • Kook de pasta in een grote pan met kokend water en wat zout beetgaar.

  • Verhit intussen de helft van de olie in een grote pan op een matig vuur en bak de tenen knoflook 1 minuut, zonder ze kleur te laten krijgen. Roer er de peterselie door, doe de venusschelpen erbij en giet er de witte wijn over. Leg het deksel op de pan en laat de schelpen 2 minuten stomen. Voeg de tomaten, peper, chorizo en de rest van de olijfolie toe. Leg het deksel weer op de pan en laat alles nog 2 minuten stomen, tot de venusschelpen open zijn.

  • Laat de pasta uitlekken. Roer de saus met de venusschelpen en de chorizo een keer om en schep hem door de pasta. Serveer hem direct.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

De bucatini kunt u vervangen door een andere lange pasta, zoals spaghetti of fettuccine. Als u echt wilt uitpakken kunt u wat meer schelpdieren door de saus doen - mosselen en kokkels bijvoorbeeld.

Bron

Hot hot hot! Gerechten met pit – Paul Gayler

f t g m