Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linguine met tonijn, olijven en chilivlokken

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

10 eetlepels extra vergine olijfolie; 2 tenen knoflook, in dunne plakjes; 100 gram ontpitte kalamataolijven, uitgelekt, in vieren; 5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden; 10 kerstomaatjes, in vieren gesneden; 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken; 1 blik van 200 gram tonijn op olie, uitgelekt, in stukjes verdeeld; 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie; 500 gram linguine of pasta naar keuze; zout naar smaak

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de knoflook, olijven en ansjovis 1 minuut onder af en toe omscheppen met een houten lepel.

  • Doe de tomaatjes en de chilivlokken erbij en bak ze 2 minuten mee.

  • Voeg de tonijn, peterselie en wat zout toe. Schep de saus nog 1 minuut om en neem dan de pan van het vuur.

  • Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.

  • Voeg de tonijn-tomatensaus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

  • Serveer het gerecht direct. Strooi er geen geraspte kaas over!

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Gino's Pasta – Gino d'Acampo

f t g m