Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mediterrane ovenschotel

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram volkoren macaroni; 250 gram cherrytomaatjes; 1 courgette; 1 oranje paprika; 1 gele paprika; 200 gram artisjokharten uit blik; olijfolie om in te bakken; 125 gram crème fraîche; 2 eieren; 1 eetlepel balsamico azijn; 1 eetlepel Italiaanse kruiden; 200 gram pecorino aan één stuk; 75 gram pijnboompitten; 0.5 bosje basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. '

  • Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Halveer de cherrytomaten.

  • Snijd de courgette in kleine blokjes.

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

  • Laat de artisjokharten uitlekken.

  • Vet de ovenschaal in met olie.

  • Meng in een grote kom de pasta, cherrytomaten, courgette, paprika’s, artisjokkenharten, crème fraîche, eieren, balsamicoazijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en een beetje zout en peper. Schep het mengsel in de ovenschaal.

  • Rasp de pecorino en verdeel over de ovenschaal.

  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge pan goudbruin.

  • Pluk en snijd de basilicum in repen.

  • Garneer het gerecht met de pijnboompitten en basilicum.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Zelf heb ik dit gerecht voor 2 personen gemaakt. Zonder artisjok en de overige ingrediënten gehalveerd.

Bron

24 Kitchen

f t g m