Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Garnalenspaghetti

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 8 personen

Ingrediënten 

800 gram gedroogde spaghetti; olijfolie; 225 gram chorizo, in schuine plakken van 1/2 cm; 3 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes; 1 rode peper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, in dunne ringetjes; 2 venkelknollen, in plakken, venkelgroen bewaard; bosje basilicum, blaadjes geplukt, steeltjes bewaard en fijngehakt; 750 gram gemengde kerstomaatjes, gehalveerd; groot glas droge witte wijn; 1 citroen; 400 gram rauwe tijgergarnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd; extra vierge olijfolie

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak intussen je saus.

  • Verhit in een grote pan op halfhoog vuur een scheut olijfolie. Bak de plakken chorizo een paar minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Voeg de knoflook, rode peper, venkel, gehakte basilicumstelen en kerstomaat toe en bak een paar minuten. Schenk de wijn erbij en knijp het meeste sap uit de citroen erover. Laat zachtjes koken tot de saus dikker begint te worden en het meeste vocht is verdampt. Voeg de garnalen toe en bak 1-2 minuten tot ze mooi roze zijn. Breng op smaak met een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper.

  • Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookwater, en voeg beide toe aan de saus. Schep alles goed door elkaar en schep op een mooie grote schaal. Proef en breng op smaak met nog een snufje zout, meer peper en eventueel nog een kneep citroensap. Bestrooi met de basilicumblaadjes en achtergehouden venkelgroen, besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m