Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Cannelloni met aubergine en mozzarella

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Cannelloni con melanzane e mozzarella

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 grote trostomaten (330 gram); 220 gram aubergine; 150 gram mozzarella; 12 lasagnevellen; 20 gram geraspte Parmezaanse kaas; munt; extravergine olijfolie; zout

Bereiding

  • Schil de aubergine om en om zodat er een streepjespatroon ontstaat en bewaar de schil. Snijd de aubergine in dunne reepjes en bak de reepjes 8-10 minuten in een scheutje hete olie goudbruin. Breng ze op smaak met zout.

  • Snijd de mozzarella in blokjes en meng de blokjes met de aubergine en 3 in stukjes gescheurde muntblaadjes.

  • Blancheer de lasagnevellen enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken op een theedoek.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Verdeel de aubergine met de mozzarella over de lasagnevellen en rol de vellen op tot cannelloni. Bind de cannelloni vast met een reepje aubergineschil.

  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier, kwast het papier in met olie en leg de cannelloni erin. Besprenkel de cannelloni met olie, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en bak ze circa 5 minuten in de oven.

  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Serveer de cannelloni met de tomatenblokjes.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Lekkere variant met aubergine. Het zou wat meer pit mogen hebben. Wellicht de mozzarella vervangen door een pittigere blauwschimmel of fijngehakte rode peper toevoegen.

Bron

La Cucina Italiana

f t g m