Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Pasta met avocadofetasaus en garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Dit heerlijke pastagerecht met avocado stond in een oude Foodies. De avocado maakt de saus heerlijk romig, de feta en de peper geven het de extra smaak, de combinatie met de garnalen is erg lekker. Deze pasta is in een half uurtje klaar.

Nodig voor 4 personen

450 gram grote garnalen; 200 gram feta; 100 gram crème fraîche; 2 avocado's; 3-4 eetlepels citroensap; zout; peper; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; 400 gram linguine (eventueel vervangen door tagliatelle); 2 eetlepels olijfolie

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Laat eventueel de garnalen ontdooien. Pureer de feta grof met een vork. Roer de crème fraîche erdoorheen. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het met het citroensap in een hoge maatbeker. Pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  • Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem in ringen. Pel de garnalen, snijd ze in de rug in en verwijder de darm. Spoel de garnalen af en dep ze droog.

  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in 3-4 liter water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak er de garnalen circa 3 minuten in. Voeg kort voor het einde van de baktijd de knoflook en de rode peper toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met een beetje zout. Giet de linguine af en doe hem terug in de pan. Roer het garnalenmengsel en de avocadofetasaus erdoorheen en dien op.

f t g m