Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Linguine met krab

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 venkelknol; 1 teentje knoflook; 1 eetlepel venkelzaad; 2 gedroogde chilipepers; 1 citroen; 400 gram krabvlees; 320 gram linguine; extra vergine olijfolie; zout; peper

Bereiding

  • Verwijder de stelen en het taaie buitenblad van de venkel. Snijd het knolletje in zo dun mogelijke plakjes. Bewaar het groen. Pel de knoflook en snijd hem klein. Plet het venkelzaad en verkruimel de chilipepers. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook zacht met het venkelzaad en de chilipeper. Voeg het krabvlees toe met het citroensap, de citroenrasp en zout en peper naar smaak. Roer alles door om de krab te verwarmen.

  • Kook de linguine 5 minuten in kokend water met zout, doe de plakjes venkel erbij en kook de pasta al dente. Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met venkel door het krabmengsel. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om de saus losser te maken. Serveer met olijfolie.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Bron

River Cafe Easy 2 – Rose Gray en Ruth Rogers

f t g m