Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linguine met courgette, zalm en citroen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Naar een recept uit een oude 'Boodschappen'. Lekkere smaakcombinatie, de citroen maakt het gerecht fris ondanks dat er room in zit. Deze pasta komt zeker vaker op tafel!

Nodig voor 2 personen 

150 gram tagliatelle; 3 eetlepels olijfolie; 2 teentjes knoflook, geperst; 250 ml slagroom; 0,5 citroen, rasp en sap; 200 gram gerookte zalmsnippers; 1 courgette, in dunne lange slierten; 1 handje dille, fijngehakt; 100 gram rucola; chilivlokken naar smaak

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut op een lage stand. Giet de slagroom erbij en kook circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg citroensap en -rasp toe en breng op smaak met zout en peper.

  • Voeg vervolgens de gerookte zalm, courgettelinten en dille toe.

  • Warm 3 minuten door en meng de pasta door de saus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

Bereidingstijd

25 minuten

f t g m