Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

12 gram verse bieslook; 6 eetlepels olijfolie; 2 teentjes knoflook; 300 gram tagliatelle; zout; 1 courgette; 200 gram Hollandse garnalen; peper

Bereiding

  • Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olijfolie erdoor mengen.

  • Knoflook pellen en fijnhakken.

  • Tagliatelle in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar koken.

  • Intussen courgette wassen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit scheppen. Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven. Courgettelinten door pasta scheppen en circa 1 minuut meekoken. Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.

  • In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen circa 2 minuten al omscheppend bakken. Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

  • Tagliatelle met courgette over 4 borden verdelen. Garnalen met olie erover scheppen.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met gebakken tomaten uit de oven.

Bron

AllerHande

f t g m