Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pasta met mosselen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

1 kilo mosselen; 1 citroen; 200 gram pasta; zout; peper; 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room; 125 ml slagroom; 3 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereiding

  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af.

  • Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Leg de mosselen in een pan en knijp er een halve citroen boven uit. Kook de mosselen afgedekt in circa 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.

  • Kook intussen in een pan met ruim water en zout de pasta in circa 10 minuten beetgaar.

  • Schep de mosselen in een schaal en houd ze warm.

  • Zeef het kookvocht.

  • Verwarm in een wijde pan de Griekse yoghurt met de room, de geraspte citroenschil en 2-3 eetlepels kookvocht al roerende tot een mooie saus ontstaat.

  • Giet de pasta af en roer de pasta door de saus. Roer de basilicum erdoor en voeg zout, peper en enkele druppels citroensap naar smaak toe.

  • Schep de pasta in 2 diepe borden en leg de mosselen in de schelp erop.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Lekker met een tomatensalade.

De mosselen worden door de citroen heerlijk zacht. De pasta viel wat tegen, ik zou de volgende keer hierbij eerder een pasta met olie, knoflook, olijven, rucola en kerstomaatjes serveren.

Bron

Nederlands Visbureau

f t g m