Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Spaghetti met venusschelpen in witte wijn

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 1 persoon

Ingrediënten 

200 gram venusschelpen (vongole); 100 gram spaghetti; ½-1 teen knoflook; 2-3 eetlepels olijfolie; ½ gedroogd pepertje; 80 ml witte wijn of vermout (bij voorkeur Noilly Prat); 1-2 eetlepels gehakte bladpeterselie

Bereiding

  • Laat de venusschelpen weken in een gootsteen vol koud water terwijl je het water voor de pasta verhit. Voeg als het water kookt zout en dan de spaghetti toe. Kook de spaghetti tot hij nog net niet gaar is – test en time dit zó dat de pasta klaar is op het moment dat je hem bij de gekookte venusschelpen wilt doen (giet de pasta anders af, schep er een paar druppels olijfolie door en zet even apart).

  • Hak de knoflook fijn, bak hem in een pan met deksel zachtjes in de olijfolie (hij mag niet verbranden) en verkruimel het pepertje erboven.

  • Giet de venusschelpen af, verwijder de open schelpen en doe de dichte schelpen in de pan met de knoflook op middelhoog vuur. Schenk de wijn of vermout erover en leg het deksel op de pan. De venusschelpen moeten in 2 minuten opengaan.

  • Voeg de pasta toe, leg opnieuw het deksel erop en draai de pan rond. In 1 minuut is alles klaar: de pasta zal de benodigde stevige zachtheid hebben en de smaken van het geurige schelpenvocht opgenomen. Mocht de pasta nog iets langer moeten koken, leg dan het deksel op de pan en geef het iets meer tijd. Schelpen die zich niet hebben geopend, gooi je weg.

  • Voeg de helft van de peterselie toe, schud de pan om het gelijkmatig te verdelen en schep op een bord of in een kom. Strooi de rest van de peterselie erover.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Bron

delicious.

f t g m