Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linguine met garnalen, geroosterde kerstomaat, knoflook en basilicum

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dit recept komt uit een oude delicious. en staat in een klein half uur op tafel. Heerlijke combi de tomaatjes, garnalen, knoflook en basilicum.

Nodig voor 4 personen

500 gram kerstomaatjes, gehalveerd; 2,5 eetlepel olijfolie extra vierge; 400 gram gedroogde linguine of spaghetti; 3 grote tenen knoflook, in hele dunne plakjes; 300 gram gepelde rauwe garnalen; 2 handenvol basilicumblaadjes, grote bladeren gescheurd

Lees meer: Linguine met garnalen, geroosterde kerstomaat, knoflook en basilicum

Linguine met krab

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 venkelknol; 1 teentje knoflook; 1 eetlepel venkelzaad; 2 gedroogde chilipepers; 1 citroen; 400 gram krabvlees; 320 gram linguine; extra vergine olijfolie; zout; peper

Lees meer: Linguine met krab

Linguini met pastrami en venkel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Linguini met pastrami en venkel

Ingrediënten 

200 gram pastrami, in reepjes; 2 eetlepels olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 theelepel venkelzaad; mespunt chilipepervlokken; 1 knol venkel, in dunne reepjes; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 350 gram linguini; zout; versgemalen peper; 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Lees meer: Linguini met pastrami en venkel

Linguine met tonijn, olijven en chilivlokken

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Dit pastagerecht komt uit Gino's Pasta van Gino d'Acampo. Een heerlijk pastaboek met veel goede recepten. De gesmolten ansjovis met de knoflook, olijfjes, tomaatjes en chilivlokken zijn een prima basis voor de tonijnsaus. Schep de linguine door de tonijnsaus en serveer direct. Lekker met wat rucola.

Nodig voor 4 personen

10 eetlepels extra vergine olijfolie; 2 tenen knoflook, in dunne plakjes; 100 gram ontpitte kalamataolijven, uitgelekt, in vieren; 5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden; 10 kerstomaatjes, in vieren gesneden; 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken; 1 blik van 200 gram tonijn op olie, uitgelekt, in stukjes verdeeld; 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie; 500 gram linguine of pasta naar keuze; zout naar smaak

Lees meer: Linguine met tonijn, olijven en chilivlokken

Macaroni grande met tonijn

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram macaroni grande; 3 eetlepels olijfolie; 1 teen knoflook, fijngesneden; 1 courgette, in reepjes; 1 prei, in ringen; 4 trostomaten, in stukjes; 2 blikjes tonijn in olijfolie à 160 gram; 10 gram basilicum, blad fijngesneden

Lees meer: Macaroni grande met tonijn

f t g m