Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rundvleesrigatoni uit Chianti

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten 

100 gram ongezouten boter, 4 tenen knoflook, in dunne plakjes; 800 gram gehakte tomaten uit blik; 350 ml rode wijn; 400 gram rigatonipasta of penne; 60 ml olijfolie; 200 gram tournedos of ossenhaas, in heel dunne plakken; 50 gram geraspte Parmezaanse kaas; 2½ eetlepel gehakte bladpeterselie

Lees meer: Rundvleesrigatoni uit Chianti

Rigatoni met doperwten en porcini in een romige aspergesaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Italiaans vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram groene asperges; 50 gram boter, liefst gezouten; 200 gram diepvriesdoperwten, ontdooid; 30 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), 15 minuten geweekt in warm water, uitgelekt; 2 preien, goed gewassen, in ringen van 1/2 cm breed; 2 dl slagroom; 3 eetlepels fijngesneden platte peterselie; 2 snufjes gerookt paprika; 500 gram rigatoni; 60 gram versgeraspte pecorino; zout naar smaak

Lees meer: Rigatoni met doperwten en porcini in een romige aspergesaus

Spaghetti carbonara

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram spaghetti; 125 ml slagroom; 2 eieren; 125 gram magere spekreepjes; 2 teentjes knoflook, fijngesneden; 75 gram Grana Padano, geraspt; 4 takjes peterselie, grofgehakt

Lees meer: Spaghetti carbonara

f t g m