Copyright 2020 - Mijn keukenschrift
zondag, 05 april 2015 00:00

Gegrilde rode poon met caponata

Rate this item
(0 votes)

Nodig voor 4 personen

4 rode ponen, schoongemaakt; 4 eetlepels olijfolie; 2 aubergines, in blokjes; 1 grote ui, gesnipperd; 4 tomaten, in stukken; 1 eetlepel paprikapoeder; 1 eetlepel kappertjes; 50 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd; 1 eetlepel suiker; 100 ml witte wijn; 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt; versgemalen zwarte peper

Bereiding (45 minuten)

  • Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui al omscheppend 4-5 minuten. Roer de tomaten met een halve eetlepel paprikapoeder, de kappertjes, olijven, suiker en wijn erdoor. Breng de groenten aan de kook en laat ze 20 minuten heel zachtjes sudderen. Laat een deel van het vocht verdampen. Breng de caponata op smaak met zout en peper en laat de groenten afkoelen tot lauwwarm.

  • Meng 2 eetlepels olijfolie met de rest van de paprikapoeder, rozemarijn en peper naar smaak en bestrijk de vissen hiermee. Rooster de ponen in een grillpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege met een spatel.

  • Leg de ponen op borden en schep de caponata ernaast.

Het Nederlands Visbureau

Read 116 times
f t g m