Copyright 2020 - Mijn keukenschrift
maandag, 01 februari 2016 00:00

Portugese aardappelsoep

Rate this item
(1 Vote)
Dat Portugezen gek zijn op soep hebben wij tijdens een van onze vakanties ontdekt. Lekker met veel verse groenten. Dit is een heerlijk verwarmende soep met stevige smaken. Wij houden van pittig en volgens mij de Portugezen ook als ik terug denk aan de piri piri, dus een rood pepertje in de soep mocht zeker niet ontbreken. Dat Portugezen gek zijn op soep hebben wij tijdens een van onze vakanties ontdekt. Lekker met veel verse groenten. Dit is een heerlijk verwarmende soep met stevige smaken. Wij houden van pittig en volgens mij de Portugezen ook als ik terug denk aan de piri piri, dus een rood pepertje in de soep mocht zeker niet ontbreken. Keukenschrift

Nodig voor 4 personen 

250 gram chorizo; 1 ui; 1 teentje knoflook; 650 gram zoete aardappels; 400 gram aardappels; 1 eetlepel olijfolie; 2 eetlepels paprikapoeder; 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder; 2 groentebouillonblokjes; 350 gram bladspinazie; rode peper

Bereiding (30 minuten)

  • Verwijder het vel van de chorizo. Snijd de worst in plakken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil beide aardappelsoorten, was ze en snijd ze in kleine stukken.

  • Verhit de olie in een grote pan. Bak de worst aan beide zijden 1-2 minuten in de olie en neem uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het hete bakvet. Voeg alle aardappels toe en bestrooi met de paprikapoeder. Schenk er circa 1 liter water bij, breng aan de kook en roer de bouillonblokjes erdoorheen. Kook afgedekt circa 10 minuten op middelhoog vuur.

  • Voeg de bladspinazie toe en kook deze de laatste 5 minuten mee in de soep. Voeg de worst toe aan de soep en verwarm hem. Snipper de rode peper fijn en roer deze door de soep.

Bom apetite!

Read 149 times Last modified on vrijdag, 27 december 2019 14:30
f t g m