Copyright 2020 - Mijn keukenschrift
donderdag, 26 december 2019 11:34

Bleekselderij met ham en aardappelen

Rate this item
(0 votes)
Deze ovenschotel is lekker met een gemengde groene salade met tomaten. Deze ovenschotel is lekker met een gemengde groene salade met tomaten. Keukenschrift

Nodig voor 2 personen 

450 gram 'nieuwe' aardappelen, in blokjes ½ cm; 300 gram bleekselderij, in blokjes ½ cm; zout; 150 gram gekookte ham, in blokjes ½ cm; 1¼ dl slagroom; 1 theelepel Zaanse mosterd; zwarte peper uit de molen; 3 eetlepels geraspte belegen kaas

Bereiding (45 minuten)

  • Kook de aardappelblokjes 5 minuten in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Doe precies hetzelfde met de bleekselderijblokjes. Laat ze ook 5 minuten koken. Stort aardappelen en bleekselderij in een vergiet en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen (plaats vergiet op een tochtige plek en schep aardappelen en bleekselderij van tijd tot tijd even om). Schep er daarna de hamblokjes door.

  • Beboter een ovenvaste schaal. Stort de mix met de aardappelen in de schaal. Verdeel alles zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal.

  • Klop in een kommetje slagroom en mosterd door elkaar. Voeg er naar eigen smaak en inzicht wat zout en peper aan toe. Schenk het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de inhoud van de schaal. Bestrooi alles met geraspte kaas.

  • Plaats de schaal iets onder het midden in de tot 200°C voorverwarmde oven. Laat er in 20-25 minuten een fraaie goudbruine korst op bakken.

Utrechts Nieuwsblad

Read 101 times Last modified on donderdag, 26 december 2019 11:42
f t g m