Copyright 2020 - Mijn keukenschrift
donderdag, 07 september 2017 00:00

Vruchtensalade met specerijen (Phal ki chaat)

Rate this item
(0 votes)

Nodig voor 4-6 personen

rasp en sap van 1 limoen; 450 gram vers fruit, bijvoorbeeld bananen, guaves, sinaasappels, kumquats, mango's, meloenen en ananas

Voor de kruidige siroop: 250 gram fijne kristalsuiker; ½ dl water; 1 vanillestokje, overlangs opengesneden (niet doorgesneden); 1 kaneelstokje, in tweeën gebroken; ½ theelepel venkelzaad; ½ theelepel zwarte peperkorrels, licht gekneusd; ½ theelepel komijnzaad

Bereiding

  • Maak eerst de siroop. Doe de suiker met de helft van het water, het vanillestokje, de kaneelstokjes, het venkelzaad, de peperkorrels en het komijnzaad in een steelpan. Verwarm het geheel op matig tot hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng de siroop dan aan de kook, stop meteen met roeren en laat de siroop even koken tot hij karameliseert en goudgeel wordt.

  • Voeg de rest van het water toe. Houd hierbij de nodige afstand: de siroop zal flink gaan spetteren. Roer de siroop nog eens goed door, zodat de karamel helemaal oplost. Neem de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.

  • Doe intussen het limoenrasp en -sap in een grote hittebestendige schaal. Schil de vruchten, snijd ze in stukken en leg ze in de schaal. Als u banaan gebruikt, schep die dan direct om met limoensap om te voorkomen dat de banaan verkleurt.

  • Schenk de siroop over de vruchten en laat het gerecht dan volledig afkoelen. Zet de vruchtensalade minstens 1 uur in de koelkast.

De keuken van India - Beverly Leblanc

Read 135 times
f t g m