Copyright 2020 - Mijn keukenschrift
zondag, 08 juli 2018 00:00

Tortilla uit de oven (Tortilla al horno)

Rate this item
(0 votes)

Nodig voor 48 blokjes

olijfolie; 1 grote teen knoflook, uitgeperst; 4 bosuitjes, zowel het groene als het witte gedeelte fijngesneden; 1 groene paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaden en fijngesneden; 1 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaden en fijngesneden; 175 gram aardappelen, gekookt, geschild en in plakjes; 5 grote eieren; 1 dl zure room; 175 gram gemalen Spaanse roncalkaas (eventueel cheddar of parmezaanse kaas); 3 theelepels fijngesneden verse peterselie; zout; peper

Materialen

bakvorm van 18 x 25 cm; aluminiumfolie

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm van 18 x 25 cm met aluminiumfolie; smeer dit in met de olie en zet de vorm terzijde.

  • Doe wat olie, de knoflook, bosuitjes en paprika in een bakpan en laat dit boven een matig vuur al roerend 10 minuten bakken tot de uien zacht, maar niet bruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de aardappelen erdoor.

  • Klop in een grote kom de eieren samen met de zure room, de kaas en de peterselie. Roer de afgekoelde groenten door het mengsel in de kom en breng op smaak met zout en peper.

  • Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak in een op 190 C voorverwarmde oven 30-40 minuten totdat de bovenkant goudbruin en veerkrachtig is en de binnenkant stevig. Haal de vorm uit de oven en laat deze afkoelen. Steek met een spatel de zijkanten los, keer de vorm om op een snijplank en haal de folie eraf. Zet de tortilla nog even onder een matig warme grill als de bovenkant nog niet helemaal gestold is.

  • Laat de tortilla volledig afkoelen. Snijd zo nodig de randen iets bij en snij het geheel in 48 blokjes. 

De keuken van Spanje - Beverly LeBlanc

Read 143 times Last modified on vrijdag, 19 juli 2019 11:51
f t g m